SCIENTIX

INDUCAS
October 1, 2017
ȘCOLI AMBASADOR ALE PARLAMENTULUI EUROPEAN
October 4, 2017

SCIENTIX

Scientix (www.scientix.eu) – este o iniţiativă a Comisiei Europene, derulată prin reţeaua ministerelor pentru Educaţie din Europa  – European Schoolnet, în domeniul educaţiei pentru ştiinţe. Iniţiativa urmăreşte să promoveze metodele de predare inovatoare şi participative şi să stimuleze interesul elevilor faţă de studiul domeniilor STEM (ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică) şi profesiile aferente.

Scientix oferă o serie de funcționalități distincte menite să facă din această platformă un spațiu de referință pentru educația STEM în Europa. Platforma cuprinde secțiuni interactive prin care utilizatorii pot stabili legături cu parteneri din întreaga Europă, se pot angaja în discuții și pot face schimb de bune practice.

Scientix este organizat în jurul a 6 secțiuni majore: portal (pentru diseminarea informațiilor despre proiecte în domeniu), conferințeScientix live (susținerea de webinarii, evenimente de formare), colaborări între proiecte (spații online de întâlniri și dezbateri, inclusive de organizare de desfășurare la distanță a unor ședințe, evenimente de networking), observator Scientix (articole publicate) și Puncte Naționale de Contact și paneluri ale cadrelor didactice.

Din totalul de 358 Ambasadori Scientix din 38 țări integrate în comunitatea Scientix, 52 sunt din România. Ambasadorii Scientix au rolul de a contribui la diseminarea activităţilor Scientix la nivel naţional şi joacă un rol activ în sprijinirea inovaţiei în domeniul STEM din ţara noastră. Scientix este o comunitate europeană care promoveaza şi susţine colaborarea transeuropeană între profesorii, cercetătorii în domeniul educaţiei, factorii de decizie şi alte categorii de profesionişti din sfera STEM. Unul dintre cei 52 de Ambasadori Scientix existenți la nivel național și singurul cadru didactic din județul Arad cu acest statut este Prof. Adina Avacovici. SC

     – Prof. dr. Adina Avacovici a participat in perioada 27-29 oct 2017 la workshopul 16th Science Projects Workshop in the Future Classroom Lab (SPW@FCL), organizat de Scientix si Europeana DSI-3 la sediul European Schoolnet de la Bruxelles.